Singles spinnen

Daar lag ie dan, een flinke fel groene fluffy worm die elke keer naar mij wenkte.
Dit groene monster lag dan ook al een hele poos in de kast, maar ik wou steeds eerst meer spin ervaring hebben voor ik met deze wou gaan spinnen.

Ik besloot hier een ietwat dikke singles van te gaan spinnen, “kan ik vast wel ook al heb ik het nog nooit eerder gedaan”, net zoals Pippie Langkous dat zei.

Toen ik bezig ging kwam ik er al snel achter dat dit misschien niet de beste wol was om een singles mee te spinnen, vrij van onregelmatigheden was het beslist niet. Toch ging ik stug door met het spinnen, mooi leer moment en een onregelmatige singles kan ook erg leuk zijn.

En leuk dat ik het vind geworden! Ik heb het alleen gestoomd om het garen af te maken, zo is ie heeerlijk fluffy gebleven.
Ik twijfel nog of ik er een heel leuk ‘mee-neem-garen’ bij doe, wanneer ik er wat van maak, dat we sinds kort in de winkel hebben liggen, er komen hier nog 2 nieuwe kleurtjes bij dus daar wacht ik nog even op. (Creative, “Make it rainbow” van Rico)

English

Spinning singles

There it was, looking at me often, a large bright green fluffy wool worm, wanting a bit of attention. I told it to have patience because I wanted to treat it right and I had to have more spinning experience for that.

Now having more experience, but deciding to spin a singles with it that I’d never tried before took a bit of invoking Pippi Longstocking’s confidence of being sure to be able to do that.

So I set about spinning a bright green singles, and soon came to the discovery that this wool worm was maybe not the best fluff to do first time singles with.
It had quite a bit of unwanted irregularities, but I persevered, keeping in mind that this was still a good learning experience, and irregular spun yarn can be rather fun in a project!

After giving it a steamy wellness treatment I declared the yarn finished. It’s now a very bright green soft fluffy irregular yarn, and I love it!
I’ll be giving it some time to get used to it’s tranformation, so I can figure out if I want to add a yarn that’s made to be ‘knit-in’ with the main yarn, when I go and make something of said yarn. There’s soon coming 2 new colours of this ‘knit-in’ yarn so I’m waiting for that too. (Creative, “Make it rainbow” by Rico)

Geef een reactie