Contrast, 2

Macro naaldbinden

Tijd voor het dikke werk!

Op Imaginarium werd ik gevraagd of ik ook kousen kon naaldbinden voor iemand. Hier zei ik ja op, wel nadrukkelijk gezegd dat dit het eerste paar word dat ik naaldbind. Het is pas net een half jaar terug dat ik mijn eerste sokken breide!

Ze had er al garen voor dus ik hoefde alleen nog maar een patroon te vinden die gedetailleerd genoeg voor mij was om me zeker te voelen dat het een succes word. De meeste naaldbind patronen die ik vind zijn meer een leidraad om te volgen dan echt een patroon te noemen.
Niet zo verrassend omdat naaldbinden geen gebruik maakt van naalden op maat en je duim meestal als ‘2e naald’ gebruikt word, om het nog maar niet over al die verschillende steken te hebben (er zijn er meer dan 200) en dan heb je uiteraard ook nog het verschillende garen.

Het garen is Scheepjes Peru. Het patroon kan je hier vinden, uitgelegd door weer een Nederlander, yay!
Ze zijn nog niet af want dit worden wellicht kniekousen! Eens kijken hoe ver ze komen voor het garen op is.
Ik vind de pasvorm van dit patroon echt superfijn!

Engels

Macro Nålbinding

Now it’s time for the thick stuff!

At Imaginarium I was asked if I could nålbind stockings for someone. I said yes, with the caveat that they’ll be the first pair for me. It’s just about half a year back when I knitted my first socks!

She already had yarn for it so I only needed to find a pattern with enough detail that I felt confident I would’nt muck it up.
Most nålbinding patterns I’ve found are more like guides than patterns. Not surprising as nålbinding has no sized needles, and often you use your thumb as the ‘second needle’. There’s also over 200 different stitches to choose from, and of course all those different yarns.

The yarn is Scheepjes Peru. The pattern I’m using is found here, explained by another Dutch person, yay!
As you can see the stockings aren’t done yet, the length is still to determined by the amount of yarn.
Oooh and I realy like the fit of this pattern

2 Comments

Geef een antwoord