Micro muts

Een tijdje geleden heb ik een post gemaakt over micro naaldbinden. Het kleine vingerhoedje dat ik daar liet zien is inmiddels al een poosje af. Het is daarna nog maar 1 of 2 rode rijden gegroeid, dus niet zo veel soeps om nog een post aan te wijden.
Daarentegen ben ik dezelfde dag als ik het vingerhoedje begon, 2 andere micro naaldbind projecten begonnen om te zien of ik iets kon maken met zo goed als dezelfde stekenverhouding als de kousen en handschoenen waar ik in diezelfde post over schreef. Het vingerhoedje had een te kleine stekenverhouding, het buideltje, die ik misschien niet eens af ga maken, had een te grote stekenverhouding, maar deze muts heeft nagenoeg dezelfde stekenverhouding!

Het gaat een muts voor mezelf worden en hoe ik op dat dwaze idee kwam weet ik ook niet precies.
Ik probeer er elke dag wat aan te werken en ik slaag daar ongeveer de helft van de tijd in, dus er zit vordering in, maar het lijkt vaak alsof het maar niet groeit.
Niet zo raar als 1 toer al meer dan een uur duurt en elke toer maar ong. 2mm hoog is.
Ik ben me dan ook inmiddels goed bewust dat er naar alle waarschijnlijkheid meerdere jaren voorbij zijn gegaan voor ik deze muts af zal hebben.

English

Micro hat

Some time ago I made a post about micro nålbinding. That tiny thimble I talked about there has been finished for a while now, and it only grew 1 or 2 red rows from the picture shown there.
Not much new to say about it.
On the other hand, I haven’t yet told you about another nålbinding project I’ve been plugging away with.
I started it probably on the same day as the thimble. Just like another nålbound pouch project, I don’t know if I’ll finish. I did this because I wanted to have something that would rougly have the same gauge as the nålbound stockings and gloves that I also mentioned in that post.
The thimble had too fine a stich gauge, the pouch too big. The hat though has about the right stich gauge.

This hat is going to be a full sized one. Why I got this mad idea into my head, I don’t really know.
I’ve been trying to work on it a bit every day, and managing that about half of the time. So it is growing, but if every row already takes over an hour to complete, and each row is about 2mm high, so most of the time it often looks like it hasn’t.
I’m fully aware that in all likelyhood years will have gone past before this hat is finished.

Geef een reactie